Wie is Wendy?

Wie is wendy

Hallo! Wat leuk je te ontmoeten op mijn website. Ik ben Wendy Bos, geboren in 1971 en opgegroeid in de polder van West-Friesland bij het mooie Zuiderzee stadje Enkhuizen. Sinds 2007 ben ik moeder van twee geweldige kinderen. Ik heb een lieve vriend en woon in de prachtige bossen van Soest. 

 

Ik ben een dromer, een mensen-mens en raak in vervoering als ik mooie dingen zie en ervaar. Omdat ik hou van visualiseren, hou ik zo van fotografie. Mijn gave om in te leven in andere personen, gebruik ik bij het fotograferen. Voor mij staan puurheid, authenticiteit & schoonheid voorop. Zowel in mijn eigen leven als in mijn werkwijze. Ik houd van leven met betekenis en geloof erin dat een betere wereld begint bij jezelf.

 

Verder houd ik van in de zon zitten, wandelen, naar muziek luisteren, terrasjes pakken, Italiaans eten, en goede gesprekken voeren. Ook hou ik erg van het avontuur opzoeken, erop uit trekken naar nieuwe plekken, dichtbij of ver weg.  

 

Fotografie

Fotografie heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen.  Al vanaf mijn 8e levensjaar ben ik met fotografie bezig. Als kind fotografeerde ik met mijn Agfa Clack-camera mijn familie, de bloemen in de tuin en mijn omgeving. Ik fotografeerde alles waar ik liefde voor voelde. Mijn ouders hadden een fotozaak in Medemblik waar ik tijdens mijn schooltijd altijd hielp. Ik ontwikkelde filmrolletjes, drukte foto’s af in de printshop en hielp de klanten. Ook maakte ik trouwalbums en later ging ik zelf huwelijken fotograferen.

 

Het heeft even geduurd voordat ik mijn creativiteit ging onderkennen. Het was een weg met keuzes voor zekerheid en veiligheid. Ik heb mijn studie HEAO-CE met succes afgerond en daarmee zelfs de prijs voor de beste scriptie van het hele leerjaar gewonnen. Maar al redelijk snel kwam ik er achter dat een carrière in het bedrijfsleven niet echt bij mij past. Gelukkig had ik met mijn diploma als marketeer op HBO-niveau een goede basis gelegd voor het zelfstandig ondernemerschap. Ik sprong in het diepe en waagde de overstap naar de fotografie.

 

Dankbaar ben ik dat ik de weg van liefde heb gevonden toen ik vanaf mijn 30e freelancefotograaf werd. Ik ben bij de fotoacademie verschillende deelopleidingen gaan volgen, stages gaan doen bij Amsterdamse fotografen en professioneel fotograaf geworden. Het was nu niet meer alleen mijn passie maar ook mijn werk geworden. En wat een geluk heeft dit gebracht. Mijn agenda was bijna meteen gevuld met mooie fotografieopdrachten voor diverse zakelijke en particuliere opdrachtgevers. Tot de dag van vandaag is dit de beste keuze ooit geweest.

 

Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen. Rond mijn 50e ben ik gekomen in een fase van verdieping en zelfverwezenlijking. Mijn autonome werk krijgt nu een meer prominente rol. Ik fotografeer onderwerpen die me raken: een landschap, stilleven, persoon of een situatie. Met mijn nieuwsgierige onbevangen blik bekijk ik het onderwerp. Met mijn beelden wil ik schoonheid, echtheid en puurheid laten zien. Zo is de cirkel weer rond en ben ik dicht bij mezelf gekomen. Mijn portfolio en signatuur staat. Ik ben er klaar voor om een mooie expositie te gaan samenstellen.

 

 

 

Wie is Wendy in een paar regels:

-Loopt als achtjarige al met een camera rond

-Als tiener graag aan het werk bij Foto Bos

-Studeert aan de HEAO af als marketeer 

-Werkt in bedrijfsleven als account manager en marketeer

-Maakt in 2000 de eerste reportage

-Is bij deze eerste reportage meteen 'verkocht'

-Maakt van haar passie haar werk 

-Start in 2002 als fotograaf in Amsterdam 

-Woont sinds 2006 in Soest 

-Opent studio's in Utrecht en Rotterdam in 2020

 

Wendy loves:

Natuur, avontuur, mooie verhalen, mensen en hun verhaal in beeld vangen.