Houd je herinneringen levend. Je hebt in het leven belangrijke gebeurtenissen, life events, die in het moment voorbij gaan maar in je geheugen gedrukt blijven staan. Je huwelijk, de geboorte van je kind, het samenzijn als gezin. Denk aan het potentieel dat foto's hebben om het echte leven, eerlijke momenten en natuurlijke portretten vast te leggen. Door middel van mijn foto’s kun je je band, de dynamiek, je toewijding vastleggen. Wie je als partners, familie en als gezin bent. 

Om jou goed in beeld te kunnen brengen is het fijn en handig om je een beetje beter te leren kennen. Wat doe je in het dagelijkse leven, heb je speciale hobby's, waar woon je? Het is een greep uit de vragen die bij mij naar boven komen als ik iemand ga fotograferen. We hebben voor de fotoshoot start een kort gesprek over wie je bent, wat je graag wilt, waar je van houdt. Zo kan ik als fotograaf een beetje in je huid kruipen en de mooiste foto's schieten! Als je dit item leest dan ben je zeer waarschijnlijk geïnteresseerd in een:

 • Sprekend portret
 • Documentaire familieshoot
 • Spontane bruidsreportage

 

Bruidsreportage 

Je gaat binnenkort trouwen. Je hebt je grote liefde gevonden en jullie hebben besloten om elkaar het ja-woord te gaan geven. Dan wil ik weten hoe jullie elkaar ontmoet hebben, of waar en hoe lang geleden. Op deze manier leren wij elkaar kennen en zo kan ik jullie verhaal in beeld gaan brengen op de bruiloft. We bespreken het verloop van de trouwdag, welke gasten er komen, de locaties en wat je verwacht van de fotograaf. Ook hebben we het over het trouwalbum. Een mooi fotoboek is na de bruiloft het enige tastbare wat blijft. Een trouwboek gaat van generatie op generatie mee. En ik kan aanbevelen om hierin te investeren en het door een professional te laten maken. Na de eerste kennismaking kan ik een trouwreportage aanbieden die past bij de bruiloft, de begroting, bij wie jullie zijn. Wat krijg je voor resultaat? Leuke spontane momenten in beeld gevangen, de mooie details, de warme emoties, de connectie tussen jullie en de dierbare gasten. Niet alleen de beelden van de trouwdag vastleggen, maar vooral ook het gevoel dat bij deze dag hoort, dát is voor mij de kunst van huwelijksfotografie.

 

Portret

Je hebt een gezin. Een of een paar kinderen. Of je hebt een hele lieve hond. En het lijkt je heel gaaf om hier een mooi portret van te hebben. Je houdt van foto's van het echte leven, eerlijke momenten en natuurlijke portretten. Dat kan ik voor jullie in beeld vangen. Het is ook mogelijk dat je een goede foto van jezelf nodig hebt voor een sollicitatie, een profiel op social media of voor een ander doel. We spreken vooraf over de mogelijkheden voor het inzetten van een visagiste en/of haarstyliste. Tijdens de fotoshoot ben ik als ware een coach. Het zit in mijn natuur om mensen zich comfortabel te laten voelen. Als ik mijn camera in mijn hand heb, dan vraagt het een stukje meer. Het vraagt vertrouwen. Het is een heel mooi proces tijdens een shoot. Gaandeweg weg voel ik hoe de mensen meer ontspannen. En hoe ze het steeds leuker gaan vinden. Ze geven mij het vertrouwen om zichzelf fotografisch in beeld te laten brengen met een resultaat waar ze blij mee zijn.

 

Documentaire familieshoot

Heb je al eens gehoord over ‘A day in the life’ fotoshoot? In tegenstelling tot geposeerde portretten of fotoshoots, worden er bij dit soort documentaire gezinsshoots geen fotomomenten gecreëerd, maar bestaande momenten ‘gevangen’. Hiermee wordt het moment uit het gezinsleven even ‘bevroren’. Een boekje lezen, boodschappen doen, een knuffel, maar ook het vallen en opstaan en de tranen die daarbij komen kijken. De mooiste herinneringen voor later zitten in de kleinste dingen. De foto’s worden naarmate de jaren verstrijken, alleen maar waardevoller. Het neemt je ook over tien of twintig jaar, weer even mee in de tijd.

 

Na de fotografie

Zodra we de fotoshoot hebben afgerond en je favoriete foto's hebt uitgekozen dan wil je wat met deze foto's gaan doen. Je wilt deze 'momentopname' bewaren als mooie herinnering. En dat kan op verschillende manieren. We gaan samen kijken hoe we de foto's het beste kunnen laten spreken. Je krijgt hier alvast een paar ideeën van me:   

 • Een gave foto groot afgedrukt op Dibond
 • De fotoreportage in een mooi herinneringsalbum, meer info zie je bij Albums
 • Een serie foto's bewerkt tot een collage
 • Een echt kunstwerk met de foto achter acryl
 • Inlijst service voor een klassiek ingelijste foto 
 • Mini-albums voor de ouders/getuigen bij bruiloftsfotografie
 • Foto´s digitaal geleverd op een USB-stick

 

Ideeën 

Wil je nog een paar leuke ideeën hoe je foto's kunt inzetten voor speciale momenten? Ik geef je graag een aantal tips:  

 • Geboortekaart met een 'new born foto' van jullie wondertje. Als je eenmaal die superlieve foto van je pasgeboren baby hebt, dan wil je graag dat iedereen deze ziet. Met een foto-geboortekaart laat je je familie en vrienden op een heel toegewijde en persoonlijke manier kennismaken met jullie kindje.
 • Een pre-wedding shoot voor de bruiloft. Deze foto's vind je op mijn website terug onder de naam IT TAKES TWO. Het is fijn om alvast wat vertrouwd met de camera te raken en elkaar wat beter te leren kennen. Dit alles komt de kwaliteit van de trouwfoto's ten goede! 
 • Een mooi gestylede foto van jullie samen op de uitnodiging voor jullie bruiloft. Je gaat bijna trouwen en om te voorpret te vergroten, besluiten jullie om een 'pre wedding shoot' te doen. Gebruik de mooiste opname dan voor de trouwkaart. Wil je wat meer dan een standaardkaart uit een catalogus bij een (online) printshop? Wil je iets speciaals en unieks? Dat snap ik heel goed en daarom kunnen we samen toewerken naar een uniek ontwerp die jullie op het lijf geschreven is.
 • Fotoverhuiskaart. Of je hem nu digitaal of per echte post verstuurd, het is heel leuk en persoonlijk om een gave foto van (jullie in) het nieuwe huis te gebruiken. Ik geef je graag de ideeën! 
 • Foto-abonnement. Met een foto-abonnement doen we elk jaar rond het zelfde tijdstip een fotoshoot. We spreken van te voren af hoeveel jaren we dit gaan doen. Je ziet je kinderen letterlijk opgroeien en na verloop van tijd krijgen deze foto's steeds meer waarde. Herken je het gevoel dat de tijd zo snel voorbijgaat? En als er eenmaal kinderen in je leven zijn gekomen, lijkt de tijd wel twee keer zo snel te gaan! Ik kan het herinneren als de dag van gisteren dat ze geboren werden maar je knippert even met je ogen en ze zijn alweer groot!  
 • Bedankkaart met foto. Een leuk verrassing voor alle gasten van de bruiloft als bedankje voor hun komst.
 • Cadeaubon voor een fotoshoot. Last bus not least! Wat zal jij verrassend zijn als je voucher voor een fotoshoot cadeau geeft! Heel leuk om te geven en ook om te ontvangen.